Recenzie: "Banda celor 6 ciori" de Leigh Bardugo


Buna,cititori! După cum știți, sau nu, vara aceasta voi face in fiecare luni si miercuri câte o recenzie,la o carte/film/serial. Astazi voi face recenzia cărții "Banda celor sase ciori".


Titlu:Banda celor 6 ciori
Autor:Leigh Bardugo
Numar de pagini:592
Editura:Trei
Steluțe pe Goodreads: 5☆/5




Synopsis:
Sase proscrisi periculosi... O misiune Sase proscrisi periculosi... O misiune imposibila... Ketterdam: un centru infloritor al comertului international, unde poti gasi orice daca esti dispus sa platesti pretul – si nimeni nu o stie mai bine decat Kaz Brekker, un hot de geniu. Lui Kaz i se propune sa dea o lovitura extrem de periculoasa, care l-ar putea face putred de bogat. Dar nu poate sa actioneze de unul singur…     Asa ca iata care este banda lui:   - Un condamnat insetat de razbunare.   - Un tragator impatimit de jocurile de noroc.   - Un fugar cu un trecut privilegiat.   - O spioana poreclita Fantoma.   - O Sfasie-Inimi care isi foloseste puterea ca sa supravietuiasca intr-un cartier rau famat.   - Un hot cu darul evadarilor imposibile.     Kaz si echipa lui sunt singurii care pot impiedica distrugerea intregii lumi – daca nu se ucid mai intai intre ei.

                                                                                           ♡♡♡
Acțiunea,scenele sângeroase si suspansul descriu in mare cartea. Aceasta este una dura, punându-te fata in fata cu personaje care au trecut prin experiente oribile,făcându-le sa se maturizeze mult prea repede pentru varsta lor.
Lumea creată de autoare este una foarte interesantă,cu un istoric demn de aflat. Personajele pe care le întâlnim vin din regiuni diferite ale acelei lumi,conferindu-ne posibilitatea de a vedea diferite tipologii de oameni.
Kaz,unul dintre personajele principale, este un geniu de la care nu stii la ce sa te aștepți.La fel ca majoritatea personajelor principale,are un trecut dureros,care l-a făcut să se transforme intr-un tip dur si nemilos, totuși,in interiorul lui este un om corect si bun la suflet,care își ajută prietenii la nevoie.
După cate am vazut,între Kaz si Inej-un personaj principal la fel de puternic și isteț care se confruntă cu dorul de casă și de familie si care a rămas cu urme adânci în urma rapirii ei de către niste negustori de sclavi- se formeaza o legătură puternică și chiar vreau sa ii vad împreună în continuarea romanului.
Pe Matthias la început nu l-am plăcut, din cauza neamului din care se trăgea si pe care il slujea cu credința,deoarece acestia îi vânau,torturau si ii omorau  pe Grinsha fara niciun valid,dar pe parcursul cărții am inceput sa-l cunosc si sa ma atașez de el,fiind un personaj sufletist si destept,care a făcut până la urmă diferența dintre bine si rau.
Nina este o Grinsha,mai exact o Sfâșie Inimii,care deși ar fi trebuit să fie dusmanca cu Matthias,acestia, după o întâmplare din trecut ajung sa se îndrăgostească unul de altul.Din păcate,în prezent, se urăsc din nou,din cauza unui inconvenient pe care il veti afla citind cartea. Despre Nina pot spune ca este o fata puternică și hotărâtă care își iubește neamul mai mult ca pe orice si care își ajută prietenii oricand au nevoie. Tin sa mentionez ca Matthias si Nina au fost cuplul meu preferat din carte si,la fel ca pe Inej si Kaz,sper sa-i vad împreună în al doilea volum.
Jesper a fost este si el un personaj memorabil,care cu toate că ia uneori niste decizii proaste,este până la urmă un personaj bun si plin de umor,care își susține si ajută prietenii.
Iar ultimul personaj pe care il mai mentionez este Wylan,un băiat liniștit, destept si puternic pe care,sincer vreau sa-l vad împreună cu Jesper in urmatorul volum,amândoi fiind super simpatici împreună.

                                                                         ♡♡♡
Cam aceasta a fost si recenzia! Sper ca v-a plăcut! Nu uitati sa va abonați pentru a fi primii care vad cand postez ceva nou!





Bye♡


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Wrap up|| Lunile aprilie si mai 2018

Recenzie:"Printesa de hartie" de Erin Watt

Zombie Apocalypse||Book Tag